Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Košický kraj

Mesto Strážske pripravuje pre obyvateľov fašiangové hody

Ilustračné foto. Foto: TASR – Ladislav Vallach

Počas fašiangových hodov vystúpia žiaci miestnych základných a materských škôl, centra voľného času a základnej umeleckej školy.

Strážske 6. februára (TASR) - Mesto Strážske pripravuje pre obyvateľov vo štvrtok (8. 2.) na Námestí A. Dubčeka fašiangové hody. Súčasťou bude kultúrny program aj zabíjačkové špeciality. Primátor Strážskeho Patrik Magdoško pre TASR uviedol, že jednou z hlavných atrakcií bude nový stroj na pečenie prasaťa, vyrobený mestským podnikom služieb.

"Stroj sme vyrobili svojpomocne a financovanie materiálu sme zabezpečili z dobrovoľných príspevkov získaných počas prevádzky mestského klziska," zdôraznil primátor. "Chceme obyvateľom mesta poskytnúť autentický zážitok, preto sme sa rozhodli pre manuálny stroj na pečenie prasaťa," dodal. Návštevníci budú mať možnosť ho obsluhovať.

Okrem tohto stroja pracovníci mestského podniku vďaka príspevkom vyrobili aj samostatné búdky, ktoré budú samospráve slúžiť na podávanie občerstvenia počas rôznych podujatí organizovaných samosprávou.

Počas fašiangových hodov vystúpia žiaci miestnych základných a materských škôl, centra voľného času a základnej umeleckej školy. Chýbať nebudú tradičné tance, piesne a prezentácie ľudových fašiangových zvykov.