Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

Michalovce budú mať nový Program hospodárskeho a sociálneho rozvoja

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Jeho vypracovanie schválili v týchto dňoch michalovskí poslanci.

Michalovce 14. decembra (TASR) – Michalovce budú mať nový Program hospodárskeho a sociálneho rozvoja (PHaSR). Strategický dokument stanoví priority mesta na roky 2016 až 2025. Jeho vypracovanie schválili v týchto dňoch michalovskí poslanci.

V období rokov 2007 až 2013 sa Michalovce uchádzali o externé zdroje prostredníctvom 140 podaných projektov. Tie museli mať súlad s doterajším PHaSR. „Rovnaký súlad projektových zámerov a strategického dokumentu sa vyžaduje aj v programovom období 2014 - 2020. Preto je potrebná aktualizácia PHaSR nielen v jeho analytickej, ale najmä strategickej a realizačnej časti,“ dôvodila radnica na poslednom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ). To napokon vypracovanie nového programu schválilo.

Spomínaný dokument stanoví vízie a strategické ciele mesta v hospodárskej, sociálnej a environmentálnej oblasti pre roky 2016 až 2025. Pokúsi sa zároveň identifikovať kritické oblasti rozvoja. Nový PHaSR by mal vznikať niekoľko mesiacov, dokončiť ho chcú v apríli budúceho roka.

Spracovateľom programu bude spoločnosť, ktorá vzišla z verejného obstarávania. Pôjde konkrétne o bratislavskú s. r. o. REKLAMA BA. Vysúťažená suma za poskytnutie služby je 7438 eur s DPH. „Chceme, aby to bolo kvalitne spracované, aby tam bol aj ten pohľad zvonku, čiže to bol dôvod pre externú spoluprácu,“ konštatoval primátor Michaloviec Viliam Záhorčák (Smer-SD).

Pri tvorbe dokumentu budú okrem externých odborníkov nápomocní aj zamestnanci radnice, poslanci MsZ a členovia jeho komisií. Do spracovania PHaSR zapoja zároveň organizácie v zriaďovateľskej pôsobnosti a s majetkovou účasťou mesta.