Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Košický kraj

V areáli školy v Michalovciach vzniklo multifunkčné ihrisko

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jakub Kotian

Viacúčelové športové zariadenie vytvorilo nové možnosti pre športovú činnosť rôzneho charakteru.

Michalovce 12. júla (TASR) – V areáli Základnej školy na J. A. Komenského ulici v Michalovciach je nové multifunkčné ihrisko s umelým trávnikom a mantinelmi. Informuje o tom mesto na svojej webovej stránke s tým, že ihrisko bolo dokončené koncom roka 2019, no pre situáciu v súvislosti so šírením nového koronavírusu bolo skolaudované až tento rok v máji.

Radnica priblížila, že na projekt výstavby multifunkčného ihriska získala finančný príspevok vo výške 37.000 eur z Úradu vlády SR z programu Podpora rozvoja športu na rok 2019. Na financovaní sa mesto podieľalo sumou 27.985,57 eura. Cieľom projektu bolo podľa samosprávy podporiť mládežnícky šport a zatraktívniť ponuku športového vyžitia pre žiakov školy i obyvateľov mesta.

Viacúčelové športové zariadenie vytvorilo nové možnosti pre športovú činnosť rôzneho charakteru, najmä minifutbal, tenis, volejbal, bedminton, nohejbal a hádzaná. „Ihrisko je miestom, ktoré ponúka možnosti na realizáciu vyučovacích hodín telesnej výchovy, poslúži na voľnočasové aktivity, súťaže rôzneho športového charakteru, športové akcie aj pravidelné tréningy športovej prípravy žiakov a mládeže,“ doplnila radnica.