Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Michalovce v závere týždňa ožijú 20. jarným jarmokom

Ilustračné foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Návštevníkom bude k dispozícii približne 70 predajných stánkov a ďalších 14 s občerstvením.

Michalovce 26. apríla (TASR) – Centrum mesta Michalovce a priľahlé ulice po dvojročnej prestávke spôsobenej pandémiou nového koronavírusu ožijú v závere týždňa (29. a 30. 4.) 20. ročníkom Jarných trhov. Na nedeľu 1. mája pripravila samospráva aj sprievodné podujatia. TASR o tom informovala Marcela Andréová z mestského úradu.

"Návštevníci jarných trhov sa môžu tešiť na Uličku remesiel, ktorá bude otvorená v piatok a v sobotu. Zároveň v piatok od rána bude prebiehať súťaž vo varení kotlíkového guľášu," priblížila s tým, že "Dvacati Jarni jurmarok" slávnostne otvoria v piatok o 10.00 h za zvukov znelky mesta.

Návštevníkom bude k dispozícii približne 70 predajných stánkov a ďalších 14 s občerstvením. Súčasťou sprievodného kultúrneho programu na tribúne pri mestskom úrade bude v sobotu o 17.00 h aj stavanie mája v podaní Folklórneho súboru Zemplín.

V nedeľu ráno sa na jazierku Baňa uskutočnia rybárske preteky pre deti, v Parku študentov jazdecké preteky Jarná cena Michaloviec a dopoludnia sa na štart postavia aj bežci Podvihorlatského polmaratónu. Záujemcovia o účasť na polmaratóne sa naň môžu prihlásiť do soboty.