Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Košický kraj

Michalovské senior karty majú po novom neobmedzenú platnosť

Ilustračná snímka Foto: TASR/Martin Baumann

Mesto Michalovce zaviedlo senior karty v roku 2008. Vďaka kartám môžu dôchodcovia využívať rôzne zľavy, ktoré poskytuje mesto, ním zriadené organizácie, ale aj iné organizácie na základe dohody.

Michalovce 8. februára (TASR) – Michalovskí seniori, si už nebudú musieť obnovovať každoročne svoje zľavové karty. Ich platnosť je po novom neobmedzená. TASR informovala hovorkyňa mesta Iveta Palečková.

"Všetky senior karty – nové, ale aj tie, ktoré boli vystavené doteraz majú neobmedzenú platnosť. Odbor sociálnych vecí bude vydávať nové karty už len tým záujemcom, ktorí dovŕšili alebo dovŕšia vek 65 rokov v roku 2016," spresnila Palečková s tým, že vydanie karty je bezplatné.

Mesto Michalovce zaviedlo senior karty v roku 2008. Dodnes ich vydalo asi 2000 žiadateľom. Vďaka kartám môžu dôchodcovia využívať rôzne zľavy, ktoré poskytuje mesto, ním zriadené organizácie, ale aj iné organizácie na základe dohody. Ide napríklad o bezplatné parkovanie, voľný vstup na kultúrne podujatia, do múzea či hvezdárne. Seniori majú ďalej nárok na zľavnený poplatok do knižnice, pri cestovaní v MHD alebo napríklad pri organizácii športových podujatí. So zľavou využívajú saunu i michalovskú plaváreň.

Na Senior kartu má nárok každý občan s trvalým pobytom na území Michaloviec, ktorý dovŕšil vek 65 rokov. Vydáva ich odbor sociálnych vecí mestského úradu po predložení dokladu totožnosti a overení požadovaných údajov.