Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Košický kraj

Míľa pre mamu v košickom Kulturparku vzdá úctu všetkým mamám

Kulturpark. Foto: TASR/František Iván

Súčasťou Míle pre mamu bude vytvorenie srdiečkovej reťaze, ktorá v sebe ponesie odkaz úprimnej lásky a vďaky obetavej mame.


Košice 8. mája (TASR) – Úctu a lásku matkám môžu Košičania prejaviť symbolickou prechádzkou počas sobotňajšej (9.5.) akcie Míľa pre mamu v Kulturparku. Organizuje ju od 11.00 h Rodinné centrum Stonožka v spolupráci s organizáciou Tramtária.

"Najmenší účastníci Míle pre mamu sa môžu tešiť na bohatý program, ktorý odštartuje o 9.00 h. Nebudú chýbať tvorivé dielne, športové disciplíny, skákacie hrady, tanečné vystúpenia detí, maľovanie na tvár, balónová show, bublinárium, diskotéka, predstavenie Uja Ľuba či Zuborozprávka s Marianou Bugošovou," uviedla Natália Nigutová z občianskeho združenia Stonožka. Do programu sa pripája aj knižnica pre deti Litpark.

Súčasťou Míle pre mamu bude vytvorenie srdiečkovej reťaze, ktorá v sebe ponesie odkaz úprimnej lásky a vďaky obetavej mame. V duchu tohtoročného motta "Priložme ruku k mieru" účastníci vytvoria megaobraz. "Registrácia záujemcov je bezplatná a konečné číslo registrovaných sa započíta do celoslovenského počtu účastníkov Míle pre mamu," konštatovala Nigutová.

Záštitu nad podujatím prevzal primátor mesta Košice Richard Raši. Vlani symbolickú míľu pre svoju mamu prešlo v košickom Kulturparku 1031 účastníkov. Deti vytvorili srdiečkovú reťaz dlhú 74 metrov.