Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Košický kraj

MÍĽA PRE MAMU: Akcia prilákala rodičov a deti po celom Slovensku

Z podujatia Míľa pre mamu v košickom Kulturparku 13. mája 2017. Oslavu dňa matiek v Košiciach zorganizovalo rodinné centrum Stonožka. Foto: TASR – Milan Kapusta

Ide o celoslovenskú aktivitu, ktorá sa koná po 14. raz. Účastníci sa môžu tešiť na veľkú akciu plnú zábavy, hier, súťaží i umeleckých vystúpení.

Bratislava 13. mája (TASR) – Zábavné popoludnie pre malých i veľkých Míľa pre mamu organizuje dnes od 15.00 h na bratislavskom jazere Kuchajda Únia materských centier. Podujatie sa už tradične koná v sobotu v predvečer Dňa matiek. O akcii informuje portál materskecentra.sk.

Účastníci sa môžu tešiť na veľkú akciu plnú zábavy, hier, súťaží i umeleckých vystúpení.

„Míľa pre mamu je úžasné rodinné popoludnie, keď v jeden deň na rôznych miestach sa tisíce ľudí spájajú bez ohľadu na vek, rasu, vierovyznanie či počasie s jednou myšlienkou, a to prejaviť úctu a vďaku mamám – za ich obetavosť, za ich prebdené noci nad našimi chorobami, za ich snahu dať nám to najlepšie, čo môžu dať, za ich pochopenie a bezhraničnú lásku. V tento deň im chceme, viac ako po iné dni, poďakovať za to, že sú našimi mamami a povedať jednoduché: Ďakujem, že si, mama,“ uvádzajú organizátori na internetovej stránke.

Podľa programu podujatie potrvá od 15.00 do 18.00 h a vstup je voľný. Účastníkov čaká zážitková trasa, maľovanie na tvár, tvorivé dielne, hudobné vystúpenia a veľa ďalších atrakcií.

Šaľa ponúka zážitkové podujatia



Priestor pred šalianskym mestským úradom dnes patrí mamám. V rámci podujatia Míľa pre mamu sa tu stretli rodiny s deťmi, aby si spoločne užili množstvo kultúrnych akcií. Tie zorganizovala radnica v rámci osláv Dňa matiek.



Návštevníkov podujatia dnes čaká množstvo rôznych vystúpení. „Môžu sa tešiť na bábkové divadielko Dúha, na kolotoč, ale aj tvorivé dielne a ďalšie zážitkové podujatia. Súčasťou programu je aj míľová prechádzka s atrakciami pre deti,“ informovali organizátori.

Míľa pre mamu je rodinné podujatie, ktorého cieľom je prejaviť úctu a vďaku matkám. Organizujú ho dobrovoľníci, samosprávy i ďalšie organizácie na rôznych miestach, kde sa konajú hry, súťaže a umelecké vystúpenia určené pre celé rodiny.

Do košického areálu Kulturparku prišli stovky rodičov a detí



Míľou pre mamu si dnes stovky ľudí v areáli košických Kasární/Kulturparku uctili Deň matiek. Organizátori si pre návštevníkov pripravili bohatý sprievodný program. Ide o celoslovenskú aktivitu, ktorá sa koná po 14. raz, v Košiciach to bol 5. ročník.



"Privítali sme tu množstvo rodičov a detí, ktorí sa prišli zabaviť v tento deň a vzdať tak úctu svojim mamám a osláviť spoločne Deň matiek. Mali sme tu dnes pre deti pripravené rôzne aktivity. Vyrábali darčeky pre mamičku, kvietok či pohľadnicu. Mamičky sa mohli dať nalíčiť a zúčastniť sa prednášky o popôrodnej diastáze. Deti využili rôzne zábavné stanovištia, ako kolotoč, balónovú šou, penovú šou s hasičmi, vozenie sa na vláčikoch, rôzne tvorivé dielne a maľovanie na tvár," uviedla pre TASR organizátorka Míle pre mamu v Košiciach Natália Nigutová.

Deti sa mohli podľa jej slov zapojiť i do tvorby reťaze zo srdiečok s nakreslenými či napísanými odkazmi pre mamu. Mestská polícia na svojich elektrických kolobežkách vozila deti po areáli. Nechýbalo ani vyšetrenie zraku detí, ako aj bohatá tombola.



"Spoločne sme prešli Míľu pre mamu po areáli Kasární/Kulturparku a v jeho okolí. Preto Míľa pre mamu, lebo je to podujatie, ktoré je najväčšou oslavou Dňa matiek. Každý má svoju mamu, má ju najradšej na svete a takto jej vzdávame úctu," povedala Nigutová.

"V sprievodnom programe vystúpilo Divadlo hudby so svojou rozprávkou Koza rohatá a jež, bola tu tanečná skupina Myšičky a myšulienky, ktorá funguje pri Rodinnom centre Stonožka, ďalej tanečná škola Meteor a ujo Ľubo so svojou diskotékou," dodal spoluorganizátor podujatia Ľubomír Hreha.

Program pripravilo Rodinné centrum Stonožka, ktoré sa celoročne venuje rodičom na materskej a rodičovskej dovolenke, v spolupráci s ďalšími košickými organizáciami. Celkovo sa podľa Nigutovej na dnešnom podujatí zaregistrovalo 1004 rodičov a detí.