Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Mladá Košičanka na psychiatrii vypovedala, že hrala hru Modrá veľryba

Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

Princípom tejto nebezpečnej hry má byť postupné plnenie 50 úloh zadávaných cez sociálne siete kurátorom hry.

Košice 16. mája (TASR) – Prípad 17-dievčaťa, ktoré malo plniť úlohy hry s názvom Modrá veľryba, sa najnovšie objavil v Košiciach. Mladá Košičanka sa k hraniu tejto nebezpečnej hry na sociálnych sieťach priznala na psychiatrickom oddelení Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura (UNLP). V rámci úloh si mala spôsobiť aj rezné rany žiletkou do ruky.

"Dievča už je prepustené, celkovo bolo hospitalizované 23 dní. Okrem liekov jej bola odporúčaná individuálna terapia," uviedla dnes pre TASR hovorkyňa košickej nemocnice Ivana Stašková. Popri rezných ranách patrilo k úlohám tínedžerky podľa jej výpovede aj pozeranie videí zaslaných kurátorom hry a deň sa nemala s nikým rozprávať. Hovorkyňa UNLP uviedla, že v súvislosti s tzv. Modrou veľrybou ide o zatiaľ jediný prípad, ktorý nemocnica zaznamenala. O prípade informovali aj políciu.

Princípom tejto nebezpečnej hry má byť postupné plnenie 50 úloh zadávaných cez sociálne siete kurátorom hry. Poslednou úlohou má byť samovražda hráča. Polícia v polovici apríla pre TASR uviedla, že na Slovensku nezaznamenala prípad samovraždy, priestupku či trestného činu, ktorý by súvisel s touto hrou.