Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Košický kraj

Moldava nad Bodvou chce dokončiť rekonštrukciu kultúrneho domu

Moldava nad Bodvou Foto: Moldava nad Bodvou

Samotná rekonštrukcia pozostáva v zmene dispozície prvého nadzemného podlažia objektu, výmene okien a výmene strešnej krytiny v časti sedlovej strechy a výmene elektroinštalácií v celom objekte.

Moldava nad Bodvou 22. augusta (TASR) – Mesto Moldava nad Bodvou plánuje dokončiť rekonštrukciu kultúrneho domu v mestskej časti (MsČ) Budulov. Ako pre TASR uviedla hovorkyňa radnice Nikola Koložová, celková rekonštrukcia má byť financovaná z mestského rozpočtu a bez zateplenia budovy by mala stáť odhadom 150.000 eur.

Podľa Koložovej si budova vyžaduje neodkladnú opravu, okrem iného sú dôvodom aj popraskané steny. Realizácia už ukončenej prvej etapy, s ktorou mesto začalo na jar tohto roku, stála 47.685 eur. "Prvá etapa spočívala vo výmene okien, dverí, v rekonštrukcii sociálnych zariadení a v oprave strešnej krytiny," povedala Koložová s tým, že na ostatné práce má financie schváliť mestské zastupiteľstvo.

Ako uviedla, samotná rekonštrukcia pozostáva v zmene dispozície prvého nadzemného podlažia objektu, výmene okien a výmene strešnej krytiny v časti sedlovej strechy a výmene elektroinštalácií v celom objekte.

Podľa jej slov sa v súčasnosti na prvom nadzemnom podlaží budovy nachádzajú dve už nepoužívané kuchyne v nevyhovujúcom stave. "Hlavným účelom rekonštrukcie je vytvoriť miestnosti vyhovujúce pre cateringové služby na zabezpečenie podávania teplých či chladených jedál," uviedla. Ako spresnila, dispozičné zmeny spočívajú vo vytvorení miestností na prípravu jedál, šatní, hygienického zariadenia a serverovne pre umiestnenie techniky na nahrávanie kamerových záznamov pre MsČ Budulov.

"V samotnej sále sa odstráni drevený obklad, vyhotoví sa nová elektroinštalácia, osadia sa svietidlá, zrekonštruuje sa parketová podlaha a vyhotovia sa nové stierky a kryty vykurovacích telies," dodala.

Okrem iných prác sa podľa Koložovej plánuje aj čiastočná úprava schodiska hlavného vstupu. Bezbariérový vstup má zabezpečiť rampa.