Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Košický kraj

Motocyklista spadol a narazil do proiidúceho auta

Ilustračné foto Foto: TASR/Polícia

Nehoda sa stala v Košiciach pravdepodobne v dôsledku neprispôsobenia rýchlosti jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky.

Košice 1. októbra (TASR) – Ťažké zranenia utrpel v utorok (30.9.) večer 36-ročný vodič motocykla zn. Ducati Monster, ktorý na ceste v Košiciach – Šaci spadol na bok a čelne sa zrazil s protiidúcim autom zn. Škoda Octávia. Podľa polície motocyklista z okresu Košice-okolie spadol na Buzinskej ulici pravdepodobne v dôsledku neprispôsobenia rýchlosti jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky.

"Pri nehode vodič motocykla utrpel ťažké zranenia, 21-ročný vodič Octávie sa nezranil a požitie alkoholu u neho nebolo zistené. K určeniu požitia alkoholu u motocyklistu bola odobratá vzorka krvi na lekárske vyšetrenie," informoval dnes košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Motocyklista je hospitalizovaný v nemocnici. Celková škoda je 4500 eur.

Podľa štatistík najčastejšou príčinou, ktorá sa podpísala pod nehody motocyklistov, je porušenie povinnosti vodiča. Na druhom mieste je prekročenie dovolenej rýchlosti jazdy.

"Vodiči motocyklov by nemali preceňovať svoje schopnosti a podceňovať riziká rýchlej jazdy. V každom prípade je to práve rýchlosť, ktorá u vodičov motoriek rozhoduje o bytí alebo nebytí," varuje polícia. Vodiči áut si zase musia uvedomiť, že na cestách treba počítať aj s motocyklistami.