Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

Muž s tínedžerom rozkradli bývalé družstvo

zlodej Foto: TASR

Obvineniu za rozkrádanie bývalého družstva v obci Rochovce čelia 16-ročný Peter a 48-ročný Ján z okresu Rožňava.

Rochovce 20. mája (TASR) - Obvineniu za rozkrádanie bývalého družstva v obci Rochovce čelia 16-ročný Peter a 48-ročný Ján z okresu Rožňava. Páchatelia sa mali podľa polície vlámať do objektu a postupne ho rozobrať. Urobiť tak mali od marca do 10. mája.

"Z objektu odcudzili dvere, zárubňu, plastové rúry na vodu, kuchynskú linku s batériou a drezom, pec na tuhé palivo, zo steny vytrhli a odcudzili vypínače, zásuvky, elektrickú rozvodovú skriňu, tatranský profil aj s bodovými svetlami a odcudzili aj kožené kufríky s firemnými dokladmi. Následne sa vlámali do garáží, odkiaľ odcudzili miešačku na omietku a porozbíjali osem okien, z ktorých zobrali železné priečky," informoval dnes košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Páchatelia spôsobili krádežou škodu 4500 eur a poškodením zariadenia škodu 500 eur. Jána už v minulosti vyšetrovali za rôznu trestnú činnosť ako podvod, ohrozovanie mravnej výchovy a ublíženie na zdraví.

"Obvinení uvedené veci odcudzili tak, že nezávisle od seba viackrát vnikli do oboch objektov. Odcudzené železo odovzdali do zberných surovín alebo predali podomovým výkupcom železa a získané peniaze minuli pre vlastnú potrebu," doplnil Szabó. V prípade dokázania viny im hrozí dvojročné väzenie, u mladistvého sa trestná sadzba znižuje na polovicu.