Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Košický kraj

Na internet sa dá v Michalovciach pripojiť bezplatne

Na snímke piktogram označujúci dostupnosť wifi. Foto: TASR Marko Erd

Michalovská samospráva vytvorila verejnú wifi sieť v rámci projektu Európskej únie, celkové finančné prostriedky na jej spustenie predstavovali sumu 13.285 eur.

Michalovce 13. januára (TASR) – Bezplatné pripojenie na internet ponúka mesto Michalovce na námestiach slobody a osloboditeľov. Chod siete "Wifi pre teba" zabezpečuje viacero wifi mesh hotspotov. Ako o tom informovala samospráva na internetovej stránke mesta, za dva mesiace jej prevádzkovania zaznamenali najviac pripojení na autobusovej stanici.

Michalovská samospráva vytvorila verejnú wifi sieť v rámci projektu Európskej únie, celkové finančné prostriedky na jej spustenie predstavovali sumu 13.285 eur. "Aby sieť slúžila svojmu účelu a nebola zneužívaná, nastavili sme isté pravidlá. Záujemca sa môže pripojiť raz za osem hodín a je obmedzený veľkosťou sťahovaných dát na jeden GB," uviedlo mesto. Ako doplnilo, v súčasnosti stanovené podmienky sa môžu v budúcnosti, v závislosti od vyhodnocovania štatistických údajov o pripojení užívateľov, prenesených dátach, ako aj o hustote využívaní jednotlivých hotspotov meniť.

Hustotu rozmiestnenia wifi mesh hotspotov sa mesto snaží prispôsobiť záujmu verejnosti. "Z dôvodu zlepšenia podmienok poskytovania voľného prístupu do siete internet v meste prostredníctvom zariadení, ktoré prevádzkuje mesto, boli aj zvyšné hotspoty pripojené do uvedenej siete 'Wifi pre teba'," vysvetlila samospráva s tým, že zatiaľ najvyužívanejšou lokalitou je autobusová stanica.