Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Spoznajte hudbu z Islandu a Nórska na košickom Moonride

Ilustračná snímka Foto: TASR - Jakub Kotian

Záver festivalu bude patriť medzinárodnej konferencii Medzikultúrny dialóg, ktorú povedie moderátor Bohdan Smieška.

Košice 1. marca (TASR) - Koncerty, párty, tanečné predstavenia, ArtExpo, konferencia či škandinávska kuchyňa v Bistre Tabačka. To všetko bude od štvrtka (2.3.) do nedele (5.3.) súčasťou festivalu Moonride Scandi, ktorý sa koná v rámci projektu Prekonávanie hraníc – kultúra, spôsob vzájomného porozumenia. TASR o tom dnes informovala PR manažérka Tabačky Kulturfabrik Nina Šilanová.

Festival je vyvrcholením série koncertov z Nórska a Islandu, ktoré sa od septembra konali v Tabačke, a jeho cieľom je podľa Šilanovej priniesť košickému publiku závan severskej kultúry a umenia, prepájať umelcov z týchto krajín so Slovenskom a naopak.



"Osobitná časť festivalu, nazvaná ArtExpo, bude usporiadaná s cieľom prepojiť umelcov s kurátormi a kultúrnymi manažérmi zo Slovenska, Nórska a Islandu. Počas štyroch dní ponúkne Moonride Scandi islandského rapera Emmsjé Gauti, pesničkárku Lay Low, výnimočných hudobníkov z kapely Árstídir z Islandu či minimalistický experimental v podobe nórskej kapely MoE. Nebudú chýbať ani divadelno-tanečné predstavenia: T.I.T.S.: My Own Private Picture, ktoré prináša multimediálne predstavenie o našich túžbach a ich mediálnych (pred)obrazoch, a atmosférické predstavenie Beasts z Nórska," priblížila program podujatia Šilanová. Záver festivalu bude patriť medzinárodnej konferencii Medzikultúrny dialóg, ktorú povedie moderátor Bohdan Smieška.


"Prezentovať svoje skúsenosti z oblasti kultúrneho manažmentu budú Andreas Hoffman z The Arctic Culture Lab z Nórska, Ihor Savchak z ukrajinského Centra pre kultúrny management, Robo Blaško zo Stanice, Žilina – Záriečie, Slovensko, Peter Radkoff z košickej Tabačky Kulturfabrik a zástupcovia verejnej správy, Michal Hladký z Creative Industry Košice a vedúca odboru kultúry a cestovného ruchu Košického samosprávneho kraja Jana Kovácsová," dodala PR manažérka Tabačky Kulturfabrik.