Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Košický kraj

Nadačný fond Getrag rozdelil medzi neziskové organizácie 50.000 eur

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

O finančnú podporu sa uchádzalo spolu 45 projektov s celkovou požadovanou sumou takmer 112.000 eur.

Košice 8. marec (TASR) – Prvý ročník grantových programov Getrag pre ľudí a Getrag pre región rozdelil 50.000 eur medzi 16 projektov zameraných na rozvoj východného Slovenska z Nadačného fondu Getrag. Fond spravuje Karpatská nadácia a je financovaný z asignácie percent z dane z príjmu spoločnosti Getrag Ford Transmissions Slovakia. TASR o tom dnes informoval programový manažér Karpatskej nadácie Tomáš Török.

Program Getrag pre ľudí podporil dobrovoľníkov zo združenia Priatelia trstenskej prírody, ktorí vysadia stromy na cyklotrase a opravia oddychové miesta. Nová cyklistická trasa - singletrack vyrastie v Prešove a vonkajší areál Materskej školy Park mládeže 4 zrenovujú rodičia detí tejto materskej školy. Program podporí celkovo päť projektov, v ktorých sú zapojení zamestnanci spoločnosti Getrag Ford Transmissions.

"Vážime si hodnoty, ktoré vytvára východoslovenský región pre ľudí, ktorí v ňom žijú. Spolu s našimi zamestnancami sa v práci, v podnikaní, ale aj v bežnom živote snažíme vrátiť regiónu to dobré a pomôcť v ňom vytvoriť také podmienky, ktoré prispejú k pozitívnym zmenám. Potešila nás vysoká úroveň projektov. Vybrali sme, verím, tie najinšpiratívnejšie, najinovatívnejšie a v rámci nich podporíme ľudí a organizácie, ktorým nechýba nadšenie," uviedol manažér ľudských zdrojov spoločnosti Getrag Ford Transmissions Slovakia Martin Heveri.

V rámci programu Getrag pre región zorganizujú členovia Komunitnej nadácie Bardejov komunitné trhy v Bardejove. Na ďalšie pokračovanie Filmovej noci na hrade sa môžu tešiť diváci z okolia Prešova a členovia združenia Róm Podskalky budú s rómskymi deťmi a mládežou pripravovať pravidelné voľnočasové aktivity.

"Sme veľmi radi, že sa spoločnosť Getrag Ford rozhodla v spolupráci s našou nadáciou otvoriť až dva grantové programy a nasmerovať tak podporu do celého regiónu. Zároveň nás teší odozva, ktorú sme hneď v prvom ročníku zaznamenali," povedala riaditeľka Karpatskej nadácie Laura Dittel.

O finančnú podporu sa uchádzalo spolu 45 projektov s celkovou požadovanou sumou takmer 112.000 eur.