Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Košický kraj

Riaditeľstvo vranovskej polície bude v nových priestoroch

Ilustračné foto Foto: TASR

Ide o budovu bývalej nemocnice s poliklinikou, ktorú na tieto účely v súčasnosti obnovujú.

Vranov nad Topľou 13. marca (TASR) – Okresné riaditeľstvo Policajného zboru (OR PZ) vo Vranove nad Topľou sa bude sťahovať do nových priestorov. Ide o budovu bývalej nemocnice s poliklinikou, ktorú na tieto účely v súčasnosti obnovujú. Ako TASR informovali z tlačového odboru kancelárie Ministerstva vnútra SR, rekonštrukcia objektu je hradená z prostriedkov štátneho rozpočtu. Zmluvná cena je 3.941.144,08 eura vrátane DPH.

Objekt gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia vlastnil v minulosti Prešovský samosprávny kraj (PSK). Ako TASR informoval riaditeľ OR PZ vo Vranove nad Topľou Juraj Sabol, zámenou budov prešiel pod ministerstvo vnútra. Riaditeľstvo sa tam presťahuje z piatich súčasných objektov, v ktorých sídli dnes. „Evidencia motorových vozidiel a oddelenie dokladov by mali zostať v meste, bližšie v centre, kvôli dostupnosti občanov, ale zatiaľ nie je rozhodnuté, v ktorých priestoroch to bude,“ vysvetlil s tým, že ide o klientske centrum.

Rekonštrukcia objektu prebieha od vlaňajšieho februára. Je to už druhá etapa obnovy, prvá bola realizovaná ešte v rokoch 2009 a 2010. „Vtedy ju zabezpečoval ešte PSK. Tá druhá je už v réžii ministerstva vnútra,“ spomenul s tým, že časový horizont na ukončenie stavby predstavuje 30 mesiacov. Tempo prác je podľa Sabola vyššie, ako sa predpokladalo, stavba by preto mohla byť hotová už koncom tohto roka.

Vnútri areálu nie sú podľa riaditeľa potrebné žiadne špeciálne úpravy. Bude tam dostatok parkovacích miest pre služobné vozidlá, zamestnancov i obyvateľov, ktorí riaditeľstvo navštívia. „Jediné opatrenie, ktoré budeme potrebovať, je riešiť výjazd z objektu do súčasnej jestvujúcej križovatky ciest smerujúcich na Michalovce a Humenné,“ priblížil s tým, že po predbežnej rozprave s mestom by tu mohla vzniknúť križovatka s kruhovým objazdom.