Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Košický kraj

Obec Zalužice pozýva na oslavy svojho jubilea

Na snímke starosta Zalužíc Gabriel Viňanský, ktorý je predsedom Nohejbalového klubu Zalužice a takisto prezident Slovenskej nohejbalovej asociácie. Foto: FOTO TASR/Tomáš Doboš

Dni obce Zalužice vyvrcholia v nedeľu (22.6.) na miestnom ihrisku.

Zalužice 7. júna (TASR) - Od 1. písomnej zmienky o Zalužiciach v okrese Michalovce už ubehlo 765 rokov. Dedina si svoje úctyhodné jubileum pripomenie počas nadchádzajúcich Dní obce, ktoré bude sprevádzať už tradične pestrý kultúrny program.

"S oslavami sme začali už 11. mája na Deň matiek v priestoroch nášho Domu kultúry. Konal sa tam kultúrny program v réžii Základnej umeleckej školy (ZUŠ) Sobrance, ktorá má v obci už 10 rokov svoje detašované pracovisko. Oslávili sme teda aj ich malé výročie," uviedol starosta Zalužíc Gabriel Viňanský.

Nadchádzajúce Dni obce odštartujú podľa jeho slov v piatok 20. júna v priestoroch Domu kultúry tradičnou speváckou súťažou žiakov Základných škôl z regiónu s názvom Ej zalužicki poľo. Aj k nej sa viaže v tomto roku malé jubileum. V obci sa uskutoční už 10. raz za sebou.

"V piatok popoludní sa na našom ihrisku uskutoční futbalový turnaj v réžii Obecného športového klubu Zalužice," doplnil starosta Viňanský. Dedinské oslavy budú pokračovať v sobotu v areáli zalužickej Základnej školy. Uskutočnia sa tam športovo-zábavné súťaže pre deti, spevácke vystúpenia a následne večerná diskotéka pre mládež. Počas dňa si tam budú môcť deti zároveň zajazdiť na koňoch za asistencie inštruktorov.

Dni obce Zalužice vyvrcholia v nedeľu (22.6.) na miestnom ihrisku. Po otvorení výstavy vojenskej techniky príde na rad kultúrny program s názvom Očarení pohľadom. Vystúpia v ňom zalužickí školáci, zverenci tamojšej ZUŠ, ale aj folklórna skupina Hnojňane z Mihaľovec. "Hlavným ťahákom kultúrneho popoludnia bude vystúpenie Poddukelského umeleckého ľudového súboru z Prešova," uzavrel starosta.