Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

Napadnutý muž z Oborína v nemocnici zomrel, páchatelia sú obvinení

Foto: TASR

Staršieho z obvinených už umiestnili do väzby, v prípade zabitia mu hrozí trest odňatia slobody na sedem až desať rokov, u mladistvého sa tento trest kráti na polovicu.

Oborín 11. júla (TASR) – V prípade napadnutia dvoch ľudí v obci Oborín, okres Michalovce, polícia prekvalifikovala prečin ublíženia na zdraví na zločin zabitia. Jeden z poškodených, 31-ročný Pavol, totiž v nemocnici podľahol ťažkým zraneniam hlavy. Pre TASR to potvrdil krajský policajný hovorca z Košíc Alexander Szabó.

K incidentu došlo minulú stredu (2.7.), brutálny útok na dnes už nebohého muža a 35-ročnú ženu polícia objasnila tento týždeň. Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Michalovciach v tejto súvislosti obvinil päť osôb, dvoch mužov vo veku 26 a 38 rokov, dve ženy vo veku 34 a 54 rokov a jedného mladistvého (17).

"Všetci piati sú obvinení z prečinu výtržníctva, dve ženy a 26-ročný muž aj z prečinu porušovanie domovej slobody,“ uviedol Szabó v stredu (9.7.). Ďalší 38-ročný muž spolu s mladistvým chlapcom sú obvinení zo zločinu zabitia. Staršieho z obvinených už umiestnili do väzby, v prípade zabitia mu hrozí trest odňatia slobody na sedem až desať rokov, u mladistvého sa tento trest kráti na polovicu.

Vyšetrovanie podľa policajného hovorcu objasnilo niektoré skutočnosti, ako k útoku došlo. Po predchádzajúcej slovnej hádke, traja obvinení neoprávnene spoločne vošli cez neuzamknutú bránku na dvor rodinného domu, kde jedna z obvinených fyzicky napadla poškodenú 35-ročnú ženu. Udierala ju rukami a neskôr aj drevenou palicou. Spôsobila jej zranenia s dobou liečenia do siedmich dní.

"Poškodenej na pomoc prišiel jej 31-ročný brat, ktorého fyzicky napadli ďalší traja obvinení. Udierali ho po rukách a tele. Následne všetci vyšli z dvora na ulicu, kde 38-ročný obvinený muž udrel drevenou palicou po hlave poškodeného, ktorý spadol na zem. Tam ho následne ešte obvinený mladistvý chlapec viackrát udrel drevenou palicou," doplnil hovorca. Na následky týchto zranení muž po niekoľkodňovej kóme zomrel.