Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Košický kraj

FOTO: Obrazy Fera Guldana umocňujú tému filmového festivalu 7x7

Výstavu obrazov Fera Guldana s názvom Exody čiže XI. Prikázanie: Nevyženieš! otvorili 15. júna 2015 v priestoroch Cinemax v Košiciach. Na snímke z otvorenia výstavy RNDr. Miroslav Pollák z O. Z. Krásny Spiš predstavuje vystavené obrazy. Foto: TASR/Milan Kapusta

Výtvarník prostredníctvom 13 obrazov približuje vlny "exodov" rôznych skupín obyvateľstva Spiša.


Košice 15. júna (TASR) – Výstavu obrazov Fera Guldana s názvom Exody čiže XI. Prikázanie: Nevyženieš! dnes otvorili v priestoroch Cinemax v Košiciach. Výtvarník prostredníctvom 13 obrazov približuje vlny "exodov" rôznych skupín obyvateľstva Spiša. Téma nútených odchodov či vysťahovalectva z rodného kraja je mnohým blízka a má čo povedať aj na celoslovenskej úrovni.

Výstava sprevádza Minifestival európskeho filmu 7x7, ktorý je tento rok venovaný menšinovej problematike v kontexte tolerancie a inklúzie v spoločnosti. Kvalitnou kinematografiou a sprievodnými akciami chce osloviť verejnosť a upozorniť na potrebu rozvíjania tolerantného spolužitia rôznych skupín obyvateľov.

Filmy a výstavu je možné vidieť do stredy 17. júna v obchodnom centre Optima. Výstavu zorganizovali poverená splnomocnenkyňa vlády SR pre národnostné menšiny Mária Jedličková, Občianske združenie Krásny Spiš a Continental film.