Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Košický kraj

Opitý vodič skončil s autom v priekope.Východniarka však nafúkala viac

Ilustračné foto. Foto: TASR

Kým Gejzovi dychovou skúškou bolo nameraných 1,71 promile alkoholu, Dane namerali až 1,81 promile alkoholu.

Michalovce/Košice 9. mája (TASR) - Polícia obvinila z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky dve osoby z Michalovského okresu. Informoval o tom dnes košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Prvým obvineným je 44-ročný Gejza, ktorý v piatok (5.5.) v noci viedol pod vplyvom alkoholu motorové vozidlo v obci Malčice a skončil s ním v priekope. Dychovou skúškou mu bolo nameraných 1,71 promile alkoholu. Ďalšou z obvinených je 48-ročná Dana. Tú v pondelok (8.5.) o 14.40 h ako vodičku osobného auta po prekročení rýchlosti v obci Závadka zastavila a kontrolovala policajná hliadka. Žene namerali v dychu 1,81 promile alkoholu.

Policajti odhalili na cestách Košického kraja v uplynulom 18. týždni 33 nezodpovedných vodičov, viac ako jedno promile 'nafúkalo' 13. Alkohol asistoval pri štyroch dopravných nehodách.

Polícia apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby dodržiavali predpisy a vlastnou zodpovednosťou prispeli k bezpečnosti na cestách. "Znovu upozorňujeme vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali seba i ostatných účastníkov cestnej premávky," uzavrel Szabó.