Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

OPITÉ ŽENY NA E-KOLOBEŽKE: Jazda sa skončila ľahkými zraneniami

Snímka z miesta incidentu. Foto: Facebook/Polícia SR - Košický kraj

Podľa pravidiel osoba, ktorá jazdí na elektrickej kolobežke, nesmie byť pod vplyvom alkoholu.

Košice 18. mája (TASR) – Jazdu na elektrickej kolobežke pod vplyvom alkoholu nezvládla v pondelok (16. 5.) podvečer v Košiciach 20-ročná žena z okresu Snina. Pri dopravnej nehode s pádom na vozovku na rohu ulíc Žriedlová a Škultétyho sa ľahko zranila spolu s ďalšou 20-ročnou ženou, ktorá na e-kolobežke stála za ňou. Informovala o tom v stredu košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Podľa doterajších zistení e-kolobežku viedla žena po Žriedlovej ulici, pričom po prejdení križovatky prešla na priechod pre chodcov a chcela pokračovať ďalej po chodníku na Vojenskú ulicu. Riadenie však nezvládla a spadla. Vodičke zistili v dychu dve promile alkoholu. "Pozitívnu dychovú skúšku mala aj jej spolujazdkyňa, ktorá na kolobežke nemala čo robiť. Presná príčina dopravnej nehody je predmetom objasňovania," uviedla Mésarová.

Pripomenula, že podľa pravidiel osoba, ktorá jazdí na elektrickej kolobežke, nesmie byť pod vplyvom alkoholu. Neplatí to iba v prípade jazdy v obci, meste alebo na cestičke pre cyklistov, aj v tomto prípade však hodnota alkoholu v krvi nesmie presiahnuť 0,5 promile. Na jednomiestnej kolobežke s pomocným motorčekom zároveň nie je dovolená jazda viacerým osobám.