Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Košický kraj

Opitý mladík v Nálepkove narazil do plota, nemal ani vodičák

Ilustračné foto Foto: TASR

V septembri na cestách Košického kraja odhalili dopravní policajti 19 vodičov motorových vozidiel a 18 cyklistov s hladinou alkoholu nad jedno promile.


Košice 9. októbra (TASR) – Dopravnú nehodu spôsobil v stredu (8.10.) ráno v obci Nálepkovo (okr. Gelnica) opitý miestny 19-ročný mladík za volantom vozidla zn. Škoda Felicia. V dôsledku nepozornosti zišiel z cesty a narazil do dreveného oplotenia.

"Mladík viedol vozidlo bez vodičského oprávnenia, pričom mu policajti v dychu namerali 0,82 mg/l alkoholu, čo je v prepočte 1,71 promile. Pri nehode sa ľahko zranil spolujazdec, ktorý sedel na zadnom sedadle," informovala dnes košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Polícia obvinila 19-ročného Miroslava z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý mu hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.

V septembri na cestách Košického kraja odhalili dopravní policajti 19 vodičov motorových vozidiel a 18 cyklistov s hladinou alkoholu nad jedno promile. Do jedného promile alkoholu v dychu "nafúkalo" osem vodičov a štyria cyklisti.