Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Košický kraj

Oprava strechy Zemplínskeho kultúrneho centra nenaruší podujatia

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Strechu, ktorá bola v havarijnom stave, opravia za viac ako 9000 eur.

Michalovce 8. apríla (TASR) - Košický samosprávny kraj (KSK) začal opravovať budovu Zemplínskeho kultúrneho centra v Michalovciach. Strechu, ktorá bola v havarijnom stave, opravia za viac ako 9000 eur. Ako pre TASR povedala hovorkyňa predsedu KSK Katarína Strojná, plánované podujatia prebiehajú aj počas opráv v štandardnom režime s ohľadom na bezpečnosť návštevníkov.

Zemplínske kultúrne centrum je otvorené v štandardnom režime. "Problematický úsek je monitorovaný, označený a oddelený samostatným oplotením. V mesiaci apríl chystá Krajská hvezdáreň a Zemplínske kultúrne centrum napríklad autorskú výstavu Miroslava Babinčáka 'Pohľad do nového sveta'. Všetky podujatia sú zverejnené na stránke," uviedla Strojná. Opravy by mali byť dokončené 17. apríla.

Budovu v centre Michaloviec postavenú v roku 1911 v klasicistickom štýle s drobnými pseudorokokovými výjavmi na fasáde plánuje KSK aj komplexne zrekonštruovať. Verejné obstarávanie na projektovú dokumentáciu aktuálne pripravujú. Zahŕňať bude renováciu fasády, okien aj dverí so zreteľom na pamiatkový charakter budovy a modernizáciou prejdú aj vnútorné priestory. Na rekonštrukciu chce KSK okrem zdrojov z rozpočtu využiť aj externé zdroje financovania vrátane Plánu obnovy a odolnosti SR na obnovu verejných historických a pamiatkovo chránených budov.