Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Košický kraj

Cirkvi si dnes ekumenickým sprievodom pripomenuli veľkonočné tajomstvo

Tradičný ekumenický pašiový sprievod v Košiciach, archívne foto. Foto: TASR – František Iván

Myšlienka realizácie pašiového sprievodu sa zrodila so vznikom Ekumenického spoločenstva, ktoré sa rozhodlo spoločne sláviť "veľkonočné tajomstvo".

Košice 3. apríla (TASR) – Ekumenickým pašiovým sprievodom si dnes v Košiciach pripomenuli umučenie, ukrižovanie a zmŕtvychvstanie Krista. Na sprievode, ktorý sa konal už 21. raz, sa zúčastnilo niekoľko stoviek ľudí. Medzi nimi boli aj predstavitelia Rímskokatolíckej cirkvi, Gréckokatolíckej cirkvi, Reformovanej kresťanskej cirkev na Slovensku, Apoštolskej cirkvi, Bratskej jednoty baptistov, Cirkvi bratskej, Cirkvi československej husitskej i Evanjelickej cirkvi a. v.

Ako informoval moderátor sprievodu Bohumil Kaman, témou tento rok boli slová: Kristov kríž je volaním k novému životu. Tento rok sa o program a scenár postarala práve Evanjelickej cirkev a. v. Sprievod má už ustálenú trasu od kostola ku kostolu. Začína pri Jakubovom paláci a končí pri Dóme sv. Alžbety.

„Rozjímaniu a premýšľaniu nad utrpením Krista nebránilo ani premenlivé počasie a atmosféra v meste bola veľmi pokojná a pekná,“ povedal moderátor.

Myšlienka realizácie pašiového sprievodu sa zrodila so vznikom Ekumenického spoločenstva, ktoré sa rozhodlo spoločne sláviť "veľkonočné tajomstvo".