Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Košický kraj

Program Spoločne pre región podporí 11 projektov na východe Slovenska

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Cieľom projektov je aj revitalizácia obecných a komunitných centier vrátane bezpečnejších detských ihrísk. Podľa Šoltésovej sú do všetkých projektov aktívne zapojení aj zamestnanci hutníckej firmy.

Košice 2. mája (TASR) – Dokopy 11 projektov z Košického a Prešovského kraja si prerozdelí 30.000 eur v rámci podpory z grantového programu Spoločne pre región 2022. Projekty sú zamerané na vzdelávacie a voľnočasové aktivity pre deti, zvyšovanie bezpečnosti či ochranu životného prostredia. TASR o tom za spoločnosť U. S. Steel Košice informovala Ľubomíra Šoltésová.

„Vďaka podpore z programu sa deti zo sociálne znevýhodneného prostredia naučia separovať odpad, budovať komunitné záhradky, chrániť životné prostredie a zmysluplnejšie tráviť svoj voľný čas. Viaceré aktivity sa zrealizujú s využitím zvieracích terapeutov,“ uviedli oceliarne. Cieľom projektov je aj revitalizácia obecných a komunitných centier vrátane bezpečnejších detských ihrísk. Podľa Šoltésovej sú do všetkých projektov aktívne zapojení aj zamestnanci hutníckej firmy.

Najviac, a to po 3000 eur, získali z grantu na revitalizáciu detského ihriska košická mestská časť Poľov, občianske združenie (OZ) Topľanská Lúčka na zveľadenie Lúčanského chotára a obec Olejníkov na projekt s názvom Spolu sme silnejší. Podporu získali aj Centrum pre deti a rodiny DRaK z Prešova, obce Belža i Lenartov, ale aj OZ Herbidus z Rimavskej Soboty, košické OZ Maják nádeje a Tvorivá dielňa, OZ Náš svet z Vranova nad Topľou a prešovské OZ Nie sme sami.

Uvedený grantový program, ktorého administrátorom je Karpatská nadácia, podľa oceliarní pomáha rozvoju komunitného života v regióne a zároveň prezentuje partnerstvo súkromného a neziskového sektora. Za 15 rokov prostredníctvom neho získalo podporu 130 projektov v celkovej výške 324.400 eur.