Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Košický kraj

Pojednávanie v kauze Sporoinvest s obvineným hudobníkom opäť odročili

Ilustračné foto Foto: TASR

V kauze je obžalovaný klávesista skupiny Elán Ľubomír H.

Košice 28. mája (TASR) – Pojednávanie v prípade tunelovania nebankového subjektu Sporoinvest, ktoré sa malo konať dnes na Okresnom súde Košice I, odročil súd na september. V kauze je obžalovaný klávesista skupiny Elán Ľubomír H.

K pojednávacej miestnosti na stanovený termín dnes ráno nikto neprišiel. Ako informovala hovorkyňa košických súdov Marcela Gálová, dôvodom odročenia je, že predvolaní svedkovia sú v zahraničí.

Súd v kauze sa začal ešte začiatkom minulého roka. Hudobníka a autora muzikálov obžalovala prokuratúra pre trestné činy poškodzovania veriteľa a marenia konkurzného konania.

Nebankový subjekt prevzal Ľubomír H. ako majiteľ v roku 2002. Podľa obžaloby neskôr "prelial" zo Sporoinvestu majetok za takmer pol milióna eur. Predať mal majetok pod cenu určenú znalcom, pričom peniaze nevložil do pokladnice Sporoinvestu, ale použil na iné účely nesúvisiace s podnikateľskou činnosťou spoločnosti. "Takto zmaril uspokojenie najmenej 9234 veriteľov," uvádza obžaloba. Obžalovaný na súde žalobu odmietol s tým, že je nevinný.