Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

Čelná zrážka v Michalovskom okrese dopadla tragicky

Snímka z havárie, ku ktorej došlo za obcou Moravany v Michalovskom okrese, 19. októbra 2021. Foto: FB/Polícia SR - Košický kraj

Vodič auta značky Citroen C3 smeroval od Moravian na obec Rakovec nad Ondavou, pričom z doposiaľ nezistených príčin prešiel s vozidlom do protismernej časti vozovky.

Moravany 20. októbra (TASR) – Pri čelnej zrážke dvoch vozidiel, ku ktorej došlo v utorok popoludní za obcou Moravany časť Lučkovce v Michalovskom okrese, vyhasol život 33-ročného vodiča osobného auta. Informovala o tom polícia.

Podľa doterajších zistení vodič auta značky Citroen C3 smeroval od Moravian na obec Rakovec nad Ondavou, pričom z doposiaľ nezistených príčin prešiel s vozidlom do protismernej časti vozovky. Tam sa čelne zrazil s protiidúcim nákladným motorovým vozidlom značky Fiat Ducato, ktoré viedol 63-ročný šofér. Po náraze obe vozidlá odhodilo mimo vozovky.

„Pri dopravnej nehode vodič vozidla Citroen utrpel zranenia nezlučiteľné so životom. Vodič vozidla Fiat Ducato podľa predbežnej lekárskej správy utrpel ťažké zranenia s dobou liečenia nad 42 dní. Jeho spolujazdec sa podľa predbežnej lekárskej správy zranil ľahko, s dobou liečenia 12 dní,“ uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Požitie alkoholických nápojov alebo iných omamných látok bude u nebohého vodiča zisťované pri pitve. Vodičovi dodávky odobrali biologický materiál na toxikologické vyšetrenie.

Polícia miesto udalosti zadokumentovala a začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia a prečin ublíženia na zdraví. „Bližšie okolnosti, presná príčina dopravnej nehody a miera zavinenia jej účastníkov sú predmetom ďalšieho vyšetrovania," konštatovala Mésarová.