Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Muža v Smolníku zbili a okradli, lupičov už obvinili

Ilustračné foto Foto: TASR

Polícia páchateľov dolapila do dvoch hodín a dnes ich obvinila.

Smolník 13. februára (TASR) – Dvaja páchatelia sa ešte včera vlámali do rodinného domu 62-ročného muža a žiadali od neho peniaze. Majiteľovi hrozili smrťou a surovo ho zbili. Polícia ich už obvinila.

"Fyzicky ho napadli prinesenými drevenými palicami, bili ho po rôznych častiach tela, čím mu podľa lekárskej správy spôsobili zlomeninu ľavej lakťovej kosti, zlomeninu pravého členka, tržno-zmliaždenú ranu na hlave a rozsiahle pomliaždenie horných a dolných končatín s dĺžkou liečenia a práceneschopnosti viac ako 42 dní," informoval košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó. Mužovi následne z domu ukradli 90 eur a ďalšie veci.

"Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach obvinil dvoch Smolníčanov Mária (20) a Lukáša (17) z obzvlášť závažného zločinu lúpeže a zločinu porušovania domovej slobody spáchaného formou spolupáchateľstva," informoval dnes košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Obvinených umiestnili do cely policajného zaistenia s návrhom na väzbu. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov. Obaja lúpežníci už boli viackrát trestne stíhaní za násilnú i majetkovú trestnú činnosť.