Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Košický kraj

Na hraničnom priechode Vyšné Nemecké chytili Ukrajinca s marihuanou

Ilustračná snímka. Foto: TASR - KR PZ v Žiline

Obvineného kontrolovali colníci. Ukrajinec im predložil vrecko so sušinou rastliny vykazujúcou morfologické znaky rastliny Cannabis (konope) a plastové vajíčko ako pomôcku na užívanie drog.

Vyšné Nemecké 31. októbra (TASR) - Polícia obvinila 32-ročného Ukrajinca z drogovej trestnej činnosti. Na Slovensko vstupoval s marihuanou.

Ako v stredu informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová, muž v utorok (30. 10.) vstupoval na územie Slovenska ako spolujazdec v osobnom motorovom vozidle cez hraničný priechod Vyšné Nemecké. Obvineného podľa jej ďalších slov kontrolovali colníci. Ukrajinec im predložil vrecko so sušinou rastliny vykazujúcou morfologické znaky rastliny Cannabis (konope) a plastové vajíčko ako pomôcku na užívanie drog.

"Podľa predbežnej expertízy Kriminalistického a expertízneho ústavu Policajného zboru bola v rastlinnom materiáli zistená prítomnosť účinnej látky THC a zo zaisteného množstva konope (43,48 gramu) by bolo možné pripraviť minimálne 87 bežných jednotlivých dávok drogy," ozrejmila hovorkyňa.

Obvineného muža umiestnili do cely policajného zaistenia s podnetom na jeho vzatie do väzby. Za tento skutok mu hrozí trest odňatia slobody na tri roky až desať rokov.