Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Košický kraj

Polícia obvinila majiteľku psa, ktorý zaútočil na dôchodkyňu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Obvinená žena vypustila svojho kaukazského ovčiaka z voliéry a nezabránila jeho voľnému pohybu na verejných priestranstvách. Psovi sa cez neuzavretú vstupnú bránu podarilo dostať do obce.

Nacina Ves 12. júna (TASR) – Z trestného činu ublíženia na zdraví obvinila polícia 51-ročnú ženu z obce Nacina Ves v okrese Michalovce, ktorá svojmu psovi nezabránila v útoku na miestnu dôchodkyňu. O prípade informovala hovorkyňa košického krajského policajného riaditeľstva Jana Mésarová.

Obvinená žena mala podľa jej slov vypustiť svojho kaukazského ovčiaka z voliéry a nezabrániť pritom jeho voľnému pohybu na verejných priestranstvách. Psovi sa cez neuzavretú vstupnú bránu podarilo dostať do obce.

"Bezdôvodne zaútočil na 69-ročnú dôchodkyňu, ktorá sa nachádzala na svojom neoplotenom pozemku za rodinným domom," opísala Mésarová následné udalosti s tým, že pri útoku napadnutá utrpela zranenia oboch rúk s predpokladanou dobou liečenia päť až šesť týždňov. Pes po útoku utiekol. Obvinenej hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.