Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Košický kraj

Pri ukrajinskej hranici zadržali cez víkend štyroch cudzincov

Ilustračné foto. Foto: TASR Roman Hanc

Pri predvádzaní cudzincov na oddelenie postupovali policajti v oboch prípadoch obozretne vzhľadom na pretrvávajúcu pandémiu nového koronavírusu.

Inovce/Záhor 29. júna (TASR) – Počas uplynulého víkendu zadržali policajti v pôsobnosti Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície (RHCP) Sobrance po neoprávnenom prekročení vonkajšej hranice z Ukrajiny na Slovensko štyroch cudzincov. Ako TASR informovala hovorkyňa RHCP Sobrance Agnesa Kopernická, hraničiarov na pohyb v okolí hranice upozornili monitorovacie kamery.

Troch štátnych príslušníkov Turecka zadržali hraničiari v lesnom poraste v katastrálnom území obce Inovce v nočných hodinách v piatok 25. júna, Sýrčana kontrolovali v nedeľu 27. júna vo večerných hodinách na poli v katastrálnom území obce Záhor. Pri predvádzaní cudzincov na oddelenie postupovali policajti v oboch prípadoch obozretne vzhľadom na pretrvávajúcu pandémiu nového koronavírusu. Všetkých tiež podrobili RT-PCR testu s negatívnym výsledkom.

„Cudzincom bolo vydané rozhodnutie o administratívnom vyhostení a uložený zákaz vstupu na územie Slovenskej republiky a ostatných členských štátov EÚ na dobu jedného roka a rozhodnutie o zaistení na účel vrátenia podľa medzinárodnej zmluvy," doplnila Kopernická s tým, že v utorok v zmysle dohody o readmisii osôb medzi Európskym spoločenstvom a vládou Ukrajiny odovzdali hraničiari všetkých cudzincov svojim ukrajinským kolegom.