Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Košický kraj

Polícia v Košickom kraji kontrolovala vodičov autobusov i električiek

Na snímke policajti dávajú fúkať vodičovi autobusu počas dopravno-bezpečnostnej preventívnej akcie zameranej na odhalenie vodičov električiek a autobusov pod vplyvom alkoholu v Košiciach 15. apríla 2024. Foto: TASR - František Iván

Počas dvoch hodín policajti odhalili dvoch vodičov pod vplyvom alkoholu.

Košice 15. apríla (TASR) - Policajti v Košickom kraji v pondelok už od 4.00 h vo zvýšenej miere kontrolovali požitie alkoholu u vodičov. "Tentoraz policajti svoju pozornosť zamerali prioritne na kontrolu zákazu požívania alkoholu a iných návykových látok u vodičov hromadnej prepravy, teda prímestských autobusov, autobusov mestskej hromadnej dopravy i električiek," informovala košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Počas dvoch hodín policajti odhalili dvoch vodičov pod vplyvom alkoholu. Jeden bol vodičom autobusu, ktorého zastavili v meste Trebišov, výsledok jeho dychovej skúšky bol 0,40 promile. V čase jazdy sa v autobuse nachádzala jedna cestujúca. Súkromného prepravcu - vodiča mikrobusu policajti zastavili v Košiciach a výsledok jeho dychovej skúšky bol 0,83 promile. Tento vodič v mikrobuse neviezol nikoho. "Obom bol na mieste zadržaný vodičský preukaz a zakázaná ďalšia jazda a vo veci bude ďalej rozhodovať správny orgán," uviedla Ivanová.
Na snímke policajti počas kontroly vodičov električiek a autobusov v rámci dopravno- bezpečnostnej preventívnej akcie zameranej na odhalenie vodičov pod vplyvom alkoholu v Košiciach v pondelok 15. apríla 2024.
Foto: TASR - František Iván

Náhodnej kontrole podrobili aj vodičov autobusov, ktorí svoju jazdu začínajú v mieste svojho bydliska. "Na území Košického kraja je 133 autobusov, ktoré majú vodiči zaparkované v blízkosti svojho bydliska a ráno tak nastupujú do práce bez akejkoľvek kontroly. Neraz si možno povedia, že kým autobus naplnia ľuďmi, to posledné pivo či pohárik z večera z nich vyprchá," priblížil dôvod takejto dopravno-bezpečnostno-preventívnej akcie riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Štefan Mulik.

Dôvod, prečo sa policajti tentoraz zamerali aj na vodičov električiek, vysvetlil zástupca krajského policajného riaditeľa Ladislav Héžel. "Vodiči električiek sú v rámci bežnej premávky kontrolovaní len sporadicky, väčšinou sú podrobení dychovej skúške, len ak sú účastníkmi škodovej udalosti alebo dopravnej nehody," skonštatoval.