Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Košický kraj

Vodička s vyše tromi promile alkoholu spôsobila reťazovú nehodu

Pri nehode sa jedna osoba ľahko zranila a bola spôsobená škoda vo výške 2 800,- Eur. Foto: FB Polícia Slovenskej republiky

Spišskonovoveskí dopravní policajti pracujú na spracovaní podnetu na jej vzatie do väzby.

Spišská Nová Ves 10. júna (TASR) - Mladá vodička z Humenného s vyše tromi promile alkoholu spôsobila reťazovú dopravnú nehodu, pri ktorej sa poškodili ďalšie štyri vozidlá pred ňou. TASR o tom informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová s tým, že k dopravnej nehode došlo v utorok (9. 6.) podvečer na jednej z križovatiek v Spišskej Novej Vsi.

Nehoda si vyžiadala jedno ľahké zranenie. Materiálna škoda na piatich poškodených vozidlách bola predbežne vyčíslená na 2800 eur. Policajti vodičke namerali 1,51 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 3,15 promile. Ostatní účastníci sú bez požitia alkoholu,“ uviedla Mésarová.

Podľa nej 32-ročná Humenčanka už čelí obvineniu za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý jej hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok. Hovorkyňa dopĺňa, že obvinenú už pred dvoma rokmi za takýto čin trestne stíhali. Spišskonovoveskí dopravní policajti pracujú na spracovaní podnetu na jej vzatie do väzby.