Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Košický kraj

Polícia začala pre požiar OC Laborec na Furči trestné stíhanie

Ilustračné foto. Foto: TASR/Jozef Ďurník

V čase vzniku požiaru sa v priestoroch nenachádzali žiadne osoby ani nebola potrebná evakuácia obyvateľov obytných blokov v blízkosti obchodného centra.

Košice 19. februára (TASR) – Trestné stíhanie pre trestný čin poškodzovania cudzej veci začala polícia v súvislosti s nočným požiarom v Obchodnom centre (OC) Laborec v košickej mestskej časti Dargovských hrdinov známej ako Furča. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach Lenka Ivanová.

V čase vzniku požiaru sa v priestoroch nenachádzali žiadne osoby ani nebola potrebná evakuácia obyvateľov obytných blokov v blízkosti obchodného centra. „Vec bola na mieste dôkladne zadokumentovaná, okrem zisťovateľa príčin vzniku požiarov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) a pracovníkov kriminalisticko-expertízneho ústavu bol na mieste aj psovod so psom špeciálne vycvičeným na vyhľadávanie akcelerátorov horenia,“ uviedla s tým, že bližšie informácie vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nie je možné poskytnúť.

Rozsah spôsobených škôd je podľa Ivanovej predmetom ďalšieho vyšetrovania. Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva HaZZ v Košiciach v stredu pre TASR uviedol, že škoda je predbežne vyčíslená približne na 200.000 eur.

K požiaru došlo v noci z utorka (18. 2.) na stredu, oheň zasiahol dve predajne na prízemí. Na mieste zasahovalo deväť hasičov.