Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

Pre poplašný anonym v Košiciach museli opäť evakuovať budovu súdov

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Neznámy ženský hlas oznámil o 8.34 h na tiesňovú linku 158, že "v budove košického krajského a okresného súdu je bomba".

Košice 18. mája (TASR) – Evakuáciu budovy košických súdov si dnes dopoludnia vyžiadal anonymný telefonát o údajnej bombe. Neznámy ženský hlas oznámil o 8.34 h na tiesňovú linku 158, že "v budove košického krajského a okresného súdu je bomba".

"Následne bola prerušená činnosť Krajského súdu v Košiciach a troch košických okresných súdov. Po evakuácii sudcov, zamestnancov a účastníkov súdnych konaní nasledovala obhliadka budovy súdov na Štúrovej ulici, ktorá bola ukončená s negatívnym výsledkom," informovala TASR hovorkyňa Krajského súdu v Košiciach Marcela Gálová.

Priestory hlavnej budovy na Štúrovej ulici sprístupnili sudcom a zamestnancom o 11.00 h, pre verejnosť o pol hodinu neskôr. Do priestorov súdu na Tichej ulici mohli ísť sudcovia a zamestnanci o 12.00 h, verejnosť o 13.00 h.

"V čase šírenia poplašnej správy neznámym páchateľom bolo v priestoroch Krajského súdu v Košiciach a troch košických okresných súdov približne 400 zamestnancov, sudcov, účastníkov pojednávaní a iných osôb," uviedla Gálová.

Na akcii sa zúčastnili príslušníci Zboru väzenskej a justičnej stráže, policajti, vrátane psovoda so služobným psom na vyhľadávanie výbušnín a hasiči. K zraneniu osôb nedošlo.

Anonymné hlásenia o údajnej bombe na košickom súde sú v ostatných týždňoch pomerne časté. Došlo k nim aj 5. mája, 27. apríla, 13. apríla či 31. marca.