Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Košický kraj

Pyrotechnici včera zasahovali v Košickom kraji dvakrát

Ilustračné foto Foto: TASR

Polícia občanom odporúča, aby sa vyhli akejkoľvek manipulácii s nájdenou muníciou a tak predišli možnému výbuchu a tým aj možným zraneniam či stratám na ľudských životoch.

Košice 7. apríla (TASR) – Policajní pyrotechnici zasahovali v stredu (6.4.) dvakrát v Košickom kraji pri nájdenej povojnovej munície. TASR o tom dnes informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Alexander Szabó.

"V okrese Michalovce objavili počas lesných prác povojnovú muníciu. Nachádzala sa na lesnej ceste v katastri obce Pavlovce nad Uhom," skonštatoval policajný hovorca s tým, že privolaný policajný pyrotechnik zaistil delostreleckú mínu kalibru 120 mm z obdobia druhej svetovej vojny.

Ďalšiu povojnovú muníciu objavili na lúke zvanej Horná Panica v katastri obce Gemerská Panica v okrese Rožňava.

"Aj v tomto prípade policajti miesto do príchodu policajného pyrotechnika zabezpečili, aby nedošlo k jej manipulácii. Pyrotechnik na mieste zaistil 81-mm delostreleckú mínu, nemeckej výroby z obdobia druhej svetovej vojny. Munícia bola následne bezpečne prevezená na jej následné zneškodnenie," uviedol Szabó.

Polícia opätovne pripomína, že každý nález treba oznámiť na bezplatnom telefónnom čísle 158, prípadne na tiesňovej linke 112. Občanom odporúča, aby sa vyhli akejkoľvek manipulácii s nájdenou muníciou a tak predišli možnému výbuchu a tým aj možným zraneniam či stratám na ľudských životoch.