Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

Rehabilitačná klinika v Šaci eviduje zvýšený záujem pacientov

Na snímke ženy s rúškami na tvári vychádzajú z nemocnice. Košice – Šaca 9. marca 2020 Foto: TASR – Milan Kapusta

Kliniku počas obmedzeného režimu rozdelili na dve časti, lôžková časť bola určená na takzvanú červenú zónu.

Košice 29. mája (TASR) - Zvýšený počet pacientov zaznamenala po uvoľnení epidemiologickej situácie Klinika liečebnej rehabilitácie Nemocnice Košice-Šaca. V predchádzajúcich dvoch mesiacoch fungovala pre koronakrízu v obmedzenom režime, v týchto dňoch sa vracia do bežného režimu. TASR o tom informovala Martina Pavliková za spoločnosť Agel SK, ktorá nemocnicu spravuje.

Podľa nemocnice je záujem pacientov obrovský. Do ambulancie kliniky sa môžu pacienti objednať telefonicky i osobne. "Počas normálnej prevádzky naše dve ambulancie vyšetria 20 až 24 pacientov, v súčasnom období pri dodržiavaní zvýšených opatrení sa počet v ambulancii zredukoval na 14 až 18 pacientov. Každá ambulancia má denne 8 až 10 nových vyšetrení, ostatné sú kontroly pacientov," opísala súčasnú situáciu primárka kliniky Mária Katuščáková.

Kliniku počas obmedzeného režimu rozdelili na dve časti, lôžková časť bola určená na takzvanú červenú zónu, kde bolo vyhradených krízovým manažmentom 40 lôžok pre prípadných pacientov s ochorením COVID-19. Hospitalizácie pozastavili od 20. marca, lôžkovú časť opätovne spustili od 20. mája. Napriek dočasnému zrušeniu rehabilitácií pre chronické stavy, pre tie akútne pokračovali. "Od začiatku mája fungujeme takmer v plnom režime, otvorené sú tri ambulancie a fyzioterapia funguje tiež za dodržania epidemiologických opatrení, už aj pre chronické ochorenia,“ dodala.