Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Rekonštrukcia električkových tratí v Košiciach si vyžiada zmeny v MHD

Ilustračné foto Foto: TASR/Miroslav Košírer

Obyvateľov a návštevníkov Košíc čakajú od februára rozsiahle zmeny v organizácii mestskej hromadnej dopravy (MHD).

Košice 27. januára (TASR) – Obyvateľov a návštevníkov Košíc čakajú od februára rozsiahle zmeny v organizácii mestskej hromadnej dopravy (MHD). Dôvodom je rekonštrukcia električkovej trate na Štúrovej ulici, ktorá je dôležitou dopravnou tepnou v meste.

„Na Štúrovej ulici bude úplne vylúčená doprava medzi križovatkami s Kuzmányho a Moyzesovou ulicou. Premávať nebude trolejbusová doprava a nahradia ju autobusy,“ informovala TASR hovorkyňa Dopravného podniku mesta Košice (DPMK) Michaela Karaffová. Dodala, že DPMK pristúpil k tomuto kroku z dôvodu zachovania kvality poskytovaných služieb tým, že cestujúci nebudú musieť prestupovať medzi trolejbusom a autobusom na Mlynskej bašte. „Všetky linky premávajúce týmto úsekom budú obojsmerne jazdiť po dočasnej obchádzkovej trase Žiškova – Kukučínova – Rastislavova,“ spresnila.

Pre pokračujúcu modernizáciu električkových tratí dôjde od februára aj k prerušeniu prevádzky električkovej dopravy v úseku Moldavská – Staničné námestie. Električky budú preto premávať na Moldavskej ulici len po zastávku Idanská. Električková doprava na Južnej triede bude ukončená na zastávke Námestie osloboditeľov na Južnej triede. „Zavádza sa náhradná autobusová linka X6 na trase Staničné námestie – Moldavská – DPMK a späť. Trasa náhradnej autobusovej linky X7 a X9 sa nemení,“ zdôraznila Karaffová.

Rekonštrukcia tratí sa uskutočňuje aj v okolí Námestia Medzinárodného maratónu mieru, kde už v minulých dňoch došlo k zmenám v organizácii MHD.