Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Riaditeľom UNLP Košice zostáva Ľ. Beňa, DFN naďalej povedie A. Koman

Na snímke sprava riaditeľ UNLP Košice Ľuboslav Beňa, námestníčka nemocnice pre internistické odbory Ivana Baraníková, emeritný primát Novorodeneckého oddelenia Ivan Frič, námestníčka Úseku ošetrovateľstva Alena Kellnerová a vľavo primár Neonatologického oddelenia UNLP Košice Peter Krcho. Košice, 29. septembra 2022 Foto: TASR - Milan Kapusta

Beňa a Koman boli vedením uvedených nemocníc poverení dočasne, respektíve do riadneho výberového konania.

Košice 22. novembra (TASR) – Na čele Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura (UNLP) Košice bude naďalej Ľuboslav Beňa. Vo vedení Detskej fakultnej nemocnice (DFN) Košice zostáva Andrej Koman. Vyplýva to z výsledkov výberových konaní na obsadenie riaditeľských pozícií, ktoré zverejnilo Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR na svojej webovej stránke.

Na výberovom konaní na post riaditeľa UNLP Košice sa zúčastnili dvaja uchádzači. Úspešným sa stal Beňa, ktorý bol od júna dočasne poverený vedením nemocnice. Vymenovali ho po zmene zriaďovacej listiny UNLP, keď sa stal z trojčlennej rady riaditeľov jednoosobový štatutárny orgán. Beňa ako vtedajší výkonný riaditeľ pre liečebno-preventívnu starostlivosť nahradil generálneho riaditeľa nemocnice Jána Slávika.

Druhým z uchádzačov bol Peter Krcho, vo výberovom konaní neuspel.

DFN bude aj naďalej viesť Koman, ktorého poverili do funkcie po odstúpení dovtedajšej riaditeľky Jaroslavy Feketeovej. Na výberom konaní sa nezúčastnil žiadny ďalší uchádzač.

Beňa a Koman boli vedením uvedených nemocníc poverení dočasne, respektíve do riadneho výberového konania.