Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Košický kraj

Sezóna letných terás sa začína, v Michalovciach fungujú už aj fontány

Ilustračná snímka Foto: TASR/František Iván

Fontány budú v prevádzke do 15. októbra.

Michalovce 12. mája (TASR) – Sezóna letných terás začína už aj v Michalovciach. Zatiaľ ich evidujú 17, očakávajú ešte minimálne tri žiadosti. TASR o tom informovala Mária Stričková z radnice.

Žiadateľ je povinný splniť viacero podmienok. Musí mať riadne schválenú prevádzku, ktorá spĺňa hygienické a bezpečnostné predpisy, ako aj estetické hľadisko. "Letná terasa musí mať podlahu, ktorá vylúči umiestnenie stoličiek a stolov priamo na dlažbe. Tá musí byť pod vyvýšeným pódiom chránená tak, aby nedošlo k jej mechanickému znehodnoteniu," vysvetlila Stričková s tým, že plocha terasy musí byť zabezpečená ochranným zábradlím ukotveným v konštrukcii.

Okrem toho nesmie dôjsť pri zriaďovaní letnej terasy s technickým vybavením k žiadnym zásahom do prvkov drobnej architektúry a do odvodňovacích žľabov. Kontrolu nad dodržiavaním podmienok vykonáva poverený pracovník mestského úradu, mestská polícia a správca centrálnej mestskej zóny.

Prevádzkový čas s hudobnou produkciou je povolený maximálne do 22.00 h. Bez hudby si môžu návštevníci vychutnať posedenie vonku do polnoci. Problémy s prevádzkovateľmi letných terás mesto zatiaľ neeviduje.

V súvislosti s letnou sezónou sfunkčnili v meste aj všetky fontány. V prevádzke budú do 15. októbra. "Samospráva použila na ich údržbu a sfunkčnenie finančné prostriedky do výšky 3000 eur," uzavrela Stričková.