Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

Na Spiši začali so zápismi prvákov do základných škôl

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

V Poprade prišla samospráva pre zvyšujúci sa počet odkladov na zápis s novinkou na Základnej škole s materskou školou na Jarnej ulici.

Poprad/Stará Ľubovňa/Levoča 5. apríla (TASR) – V priebehu tohto týždňa začali v Poprade, ale aj v Spišskej Novej Vsi, Starej Ľubovni či v Levoči so zápismi prvákov do základných škôl.

V Poprade prišla samospráva pre zvyšujúci sa počet odkladov na zápis s novinkou na Základnej škole s materskou školou na Jarnej ulici. V prípade záujmu ponúka rodičom možnosť otvoriť v budúcom školskom roku prípravný ročník.

"Zápisy sa v Poprade konajú v jednotnom čase od 12.00 do 17.00 h, vo výnimočných prípadoch na základe žiadosti zákonného zástupcu po dohode s riaditeľom školy môže byť dieťa zapísané aj v inom náhradnom termíne," uviedol komunikačný manažér mesta Poprad Marián Galajda. Miesto zápisu v príslušnej základnej škole je zverejnené na webovom sídle školy, v priestoroch materských škôl, na dverách hlavného vchodu do budovy školy a na verejne prístupných miestach. Zápisy potrvajú do štvrtka 6. apríla.

So zapisovaním prvákov začali aj v Spišskej Novej Vsi. Podľa informácií zverejnených na internetovej stránke mesta, zápis bude prebiehať ešte dnes od 8.00 do 17.00 h. Na Základnej škole na Námestí Štefana Kluberta v Levoči môžu rodičia budúceho prváka zapísať do piatka 7. apríla v čase od 14.00 do 17.00 h, na Základnej škole na Francisciho ulici v čase od 13.00 do 16.30 h.

V Starej Ľubovni bude zápis prvákov na základné školy prebiehať do štvrtka 6. apríla v čase od 13.00 do 16.00 h. V podtatranskom meste Svit budúcich žiakov prijmú až neskôr, od 24. do 26. apríla v čase od 13.00 do 16.00 h.