Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Košický kraj

Príprava na otvorenie letnej sezóny na kúpalisku v Sobranciach vrcholí

Ilustračné foto ľudí stojacich v rade pred vchodom na kúpalisko. Foto: TASR/AP

Návštevníci si môžu zaplávať v plaveckom bazéne s dĺžkou 25 metrov. K dispozícii je aj neplavecký a detský bazén s kruhovým priemerom deväť metrov.

Sobrance 2. júna (TASR) - Prípravy na otvorenie letnej sezóny na kúpalisku v Sobranciach vrcholia. "Otvorenie závisí od počasia, pravdepodobný termín je posledný júnový týždeň," uviedol pre TASR riaditeľ Technických služieb mesta Sobrance Jozef Mihalovič.

Návštevníci si môžu zaplávať v plaveckom bazéne s dĺžkou 25 metrov. K dispozícii je aj neplavecký a detský bazén s kruhovým priemerom deväť metrov. Naplniť ich trvá podľa slov riaditeľa jeden až päť dní. "Závisí to aj od toho, aké množstvo vody nám povolia denne napustiť vodárne," povedal.

Voda je čistená nepretržite s automatickou reguláciou požadovaných parametrov kvality s dávkovaním chemických prípravkov na úpravu vody. "Technológia čistenia spočíva v pieskových filtroch," konkretizoval Mihalovič.

Celková oddychová plocha kúpaliska je 7200 m2. Kapacita predstavuje 250 ľudí. Návštevníci môžu využívať aj doplnkové služby ako pieskové ihrisko na plážový volejbal, basketbalový kôš na streetball, ale aj rôzne zariadenia pre deti. K dispozícii je aj bufet s rýchlym občerstvením.

Bazény a úpravne vody prešli kompletnou rekonštrukciou, ktorá bola ukončená v roku 2013, kedy sa po dlhšom čase kúpalisko aj otvorilo.