Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Lesnícka slávnosť v Sobranciach prilákala malých i veľkých

Regionálne lesnícke dni sa uskutočnili 24. apríla 2015 v centre mesta Sobrance. Akciu pripravujú Lesy SR, š.p., Odštepný závod Sobrance, spolu s kolegami z iných prevádzok na východe Slovenska. Pridá sa k nim aj mesto Sobrance. Cieľom bolo priblížiť žiakom základných škôl v celom regióne aj širokej verejnosti vzťah k lesu, k lesníctvu, poľovníctvu a ukázať žiakom a ľuďom, čo je prácou, náplňou a poslaním lesníkov. Foto: TASR/Roman Hanc

Najmenší návštevníci si zároveň užili rôzne hry a workshopy, ako bolo napríklad sekanie na presnosť či stavanie vtáčích búdok.

Sobrance 26. apríla (TASR) - S poslaním lesníctva, poľovníctva či rybárstva sa mohli bližšie zoznámiť v týchto dňoch návštevníci mesta Sobrance, ktoré bolo dejiskom regionálnych Lesníckych dní.

Ako TASR informoval riaditeľ sobranského odštepného závodu Lesov SR, š. p., Peter Pšák, piatkové (24.4.) podujatie nadväzovalo na Lesnícke dni, ktoré odštartovali pred niekoľkými dňami v meste Zvolen.

"Rozhodli sme sa priblížiť žiakom základných škôl z regiónu, ako i širokej verejnosti, čo je pracovnou náplňou či poslaním lesníkov. Hlavne tí najmenší majú často skreslené informácie o tom, čím sa pri výkone nášho povolania vlastne zaoberáme," opísal Pšák cieľ Lesníckych dní konaných v centre Sobraniec.

Informácie o lesníctve, druhoch lesných zvierat a rastlín približovalo počas podujatia 11 tematických stánkov. Deti sa tak mohli zoznámiť s fungovaním celého lesného ekosystému. Okrem toho sa naučili rozpoznávať stopy zvierat, druhy drevín, či plodov a semien, ktoré možno nájsť v lesoch regiónu.

Najmenší návštevníci si zároveň užili rôzne hry a workshopy, ako bolo napríklad sekanie na presnosť či stavanie vtáčích búdok. Zaujali ich aj pozvaní sokoliari, včelári, pilčíci, prezentácia poľovníckych vábničiek a názorné ukážky výcviku psov.