Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Košický kraj

Spišská katolícka charita bude roznášať balíčky chudobným

Ilustračné foto. Foto: TASR - Roman Hanc

Dobrou správou podľa Spišskej katolíckej charity je, že takáto distribúcia potravín a hygienických potrieb bude v roku 2023 celkom trikrát.

Spišská Nová Ves 21. marca (TASR) - Desaťtisíce detí, dospelých aj seniorov na Slovensku žijú pod hranicou chudoby. Upozorňuje na to Spišská katolícka charita (SpKCH) s tým, že práve týmto ľuďom je určená pomoc, na ktorú dostalo Slovensko z eurofondov viac než päť miliónov eur. Potravinové balíčky dostane takmer 100.000 Slovákov a roznášať ich na Spiši, Liptove a Orave budú od pondelka 27. marca aj ľudia zo SpKCH. Informoval o tom PR manažér charity Marek Baláž s tým, že distribuovať budú aj viac ako 65.000 hygienických balíčkov.

"Dohromady je to 1300 ton múky, cestovín či konzerv. Pri potravinových balíčkoch je koncovým príjemcom spravidla poberateľ dávky v hmotnej núdzi, pri hygienických je to rodina s jedným alebo viacerými nezaopatrenými deťmi, ktorej sa taktiež poskytuje táto dávka. Najviac balíčkov smeruje na východ Slovenska," uviedol Baláž.

Dodal, že v každej krabici ľudia nájdu 14 kilogramov trvanlivých potravín, okrem múky je to detská krupica, ryža, kompóty či med. Distribučnými miestami v spomínaných regiónoch budú mestá Liptovský Mikuláš, Spišská Nová Ves, Dolný Kubín, Kežmarok, Levoča, Poprad, Námestovo, Ružomberok a Tvrdošín.

Dobrou správou podľa SpKCH je, že takáto distribúcia potravín a hygienických potrieb bude v roku 2023 celkom trikrát. "Teraz na jar, v lete a posledná bude na jeseň," dodal Baláž.