Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Košický kraj

Spišská Nová Ves sa premení na miesto plné humoru a zábavy

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Od piatku 24. júna do soboty 25. júna sa centrum Spišskej Novej Vsi stane dejiskom festivalu Dni humoru na Spiši.

Spišská Nová Ves 21. júna (TASR) – Metropola Spiša sa počas dvoch dní má premeniť na najveselšie mesto na Slovensku. Od piatku 24. júna do soboty 25. júna sa centrum Spišskej Novej Vsi stane dejiskom festivalu Dni humoru na Spiši.

"Voľné priestranstvá v parkoch v centre mesta, pred významnými budovami, či divadelné sály ponúknu divadlá, kabarety, veselú hudbu, ale i tvorivé dielne pre deti aj tých skôr narodených. Priestor dostanú profesionáli, ako aj amatéri a produkcie rôznych žánrov," uviedla výkonná riaditeľka Krajskej organizácie cestovného ruchu Košický kraj Lenka Vargová Jurková. Podobné podujatie sa v meste uskutočnilo už v 90. rokoch 20. storočia. „Vtedy išlo o viacero dní, počas ktorých v Spišskej Novej Vsi účinkovali najlepšie slovenské a české divadlá. Podujatie zaznamenalo pozitívnu odozvu, preto sme sa rozhodli o oživenie tejto myšlienky,“ vysvetlila vedúca kancelárie primátora Andrea Jančíková. Rozdiel oproti minulosti je ten, že v súčasnosti sa festival neodohráva iba v divadle, ale na celom námestí.

Deti sa môžu tešiť na rozprávku Zlý kráľ v podaní Miroslava Kasprzyka, Divadlo Babadlo v rozprávke Puf a Muf vzdá hold známemu karikaturistovi Viktorovi Kubalovi, Teáter Komika zase okrem veselých animácií odohrá príbeh Z rozprávky do rozprávky alebo Príbeh prasiatka, s. r. o.,“ vymenovala Jančíková. Starší si môžu vypočuť ľudového rozprávača Andera z Košíc či Ľudovú hudbu Romana Barabasa. Pripravené sú aj koncerty skupín Hudba z Marsu a Puding pani Elvisovej. Hlavným hosťom festivalu má byť český spevák a zabávač Ivan Mládek.

Podľa Tomáša Repčiaka z mestského úradu v Spišskej Novej Vsi budú do programu zapojené aj výklady obchodov. „Naše námestie sa stane galériou aj vo výkladoch a výtvarníci z Akadémie umení v Banskej Bystrici a z celého Slovenska budú vystavovať v našich výkladoch až do Spišských trhov, ktoré sa uskutočnia v termíne od 14. do 17. júla,“ povedal Repčiak. V rámci podujatia bude pred Redutou prebiehať ochutnávka kvalitných slovenských vín pod názvom Vínna ulička. K dispozícii sú i večerné výstupy na najvyššiu kostolnú vežu Slovenska.