Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Košický kraj

V centre Spišskej Novej Vsi bude festival Dni humoru

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Do podujatia sa zapájajú aj viaceré organizácie z mesta, ktoré si pripravili rôzne prezentácie a tvorivé dielne. Zabaviť sa je možné i s bábkami Bábkového divadla spod Spišského hradu.

Spišská Nová Ves 31. mája (TASR) – Najväčšie šošovkovité námestie v strednej Európe nachádzajúce sa v Spišskej Novej Vsi sa od piatka 2. júna stane dejiskom festivalu Dni humoru na Spiši. Pre divákov je pripravený program plný spevu, tanca, hovoreného slova, ale najmä humoru.

"Tretí ročník festivalu sme venovali všetkým generáciám, chceme, aby sa usmievali seniori i tí najmenší. Piatkové dopoludnie sme venovali našim deťom, ktoré si budú môcť užiť program pred historickou Redutou. Žiaci všetkých základných škôl majú možnosť osláviť svoj sviatok s dobrou náladou. Od deviatej hodiny na nich čaká bohatý program. Začíname komediálnou Family show Sranda banda," uviedla hlavná organizátorka podujatia Andrea Jančíková. Na deti čakajú aj tancujúce psy, bublinová šou, cirkusové predstavenie či tanečníci.

Do podujatia sa zapájajú aj viaceré organizácie z mesta, ktoré si pripravili rôzne prezentácie a tvorivé dielne. Zabaviť sa je možné i s bábkami Bábkového divadla spod Spišského hradu. Program pripravila aj Horská záchranná služba, Správa Národného parku Slovenský raj či miestny kynologický klub. Súčasťou piatkového programu bude aj vystúpenie Jozefa Banáša a skupiny Aya, ale i divadelné vystúpenia.

V rámci festivalu sa uskutoční aj uvedenie do života Strett/Spiš art galérie. "Týmto projektom sme chceli nielen esteticky upraviť veľmi zle pôsobiace steny objektov pri dome služieb, ale hlavne ponúknuť návštevníkom mesta ďalšiu atrakciu. Tá má zároveň zviditeľniť tvorbu významného maliara Jozefa Hanulu, ktorý žil a tvoril v našom meste a v Galérii umelcov Spiša sa nachádza stála expozícia s jeho dielami," uviedla spoluautorka projektu Miroslava Bukovinská.

V sobotu (3.6.) sa na pódiu pred Redutou predstaví skupina Ščamba, český imitátor Petr Jablonský sa vystrieda s Ľudovou hudbou Romana Barabasa či pesničkárom Jankom Kulichom. Večer vystúpia kapely Lojzo a Funny Fellows. Ako doplnila Jančíková, návštevníci budú mať možnosť ochutnať vína od slovenských vinárov z takmer všetkých vinohradníckych oblastí Slovenska v rámci Villa Nova Wine Fest.

Podujatie sa koná aj vďaka podpore Košického samosprávneho kraja v rámci programu Terra Incognita.