Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Košický kraj

Polovica laureátov ankety Športová osobnosť Košíc 2016 je už známa

Košice, ilustračná snímka Foto: TASR/S. Písecký

Meno víťaza organizátori prezradia v piatok 3. marca počas slávnostného galavečera.

Košice 6. februára (TASR) - Organizátori 8. ročníka ankety Športová osobnosť Košíc zverejnili mená prvých piatich laureátov v hlavnej kategórii. Tá bude obsahovať celkovo desať mien športovcov, z ktorých vzíde celkový víťaz ankety ŠOK 2016. Jeho meno organizátori prezradia v piatok 3. marca počas slávnostného galavečera.

V desiatke kandidátov na celkové prvenstvo sa ocitli basketbalista Michal Baťka, atlétka Alexandra Bezeková, fitneska Saskia Cakoci, triatlonistka Romana Gajdošová a volejbalista Miroslav Jakubov. Títo piati budú onedlho doplnení ďalšou päticou, čím sa uzavrie elitná desiatka v hlavnej karegórii.

Spomedzi hendikepovaných športovcov bude ocenený lukostrelec Marcel Pavlík. Ten zostal po páde zo 70 metrov na vozíku a už ako reprezentant v lukostreľbe sa v roku 2016 predstavil na olympiáde v Riu de Janeiro. V kategórii Športový kolektív získa ocenenie florbalový klub Akademik TU Košice, ktorý patrí k slovenskej florbalovej elite. Seniorský tím už dvakrát získal striebornú medailu v slovenskej extralige a 15. výročie založenia oslávil v sezóne 2015/16 ziskom premiérového titulu majstra Slovenska. Okrem seniorov získali titul aj juniori a dorastenci. V kategórii Masters bude ocenený klub Maxibasketball TU Košice. Klub vznikol ešte v roku 1992 s cieľom zastrešiť aktivity bývalých hráčov basketbalu, aby mohli pokračovať vo svojej činnosti. Kolektív postupne prechádzal do vyšších vekových kategórií a momentálne pôsobí v M65+. V roku 2016 obsadil 3. miesto na majstrovstvách Európy FIMBA v Novom Sade.

Laureáti TOP 10 ŠOK 2016 (prvých päť v abecednom poradí): Michal Baťka (basketbal), Alexandra Bezeková (atletika), Saskia Cakoci (fitness), Romana Gajdošová (triatlon), Miroslav Jakubov (volejbal)
Hendikepovaný športovec: Marcel Pavlík (lukostreľba)
Športový kolektív: Akademik TU Košice (florbal)
Masters: Maxibasketball TU Košice
Nádeje: Karin Boříková (vodné lyžovanie), Gabriela Briškárová (taekwondo), Sarah Saloňová (kickbox)

Doterajší víťazi ankety ŠOK:

2009 - Dana Velďáková (atletika)
2010 - Peter Bartoš (hokej)
2011 - Lucia Kupčíková (basketbal)
2012 - Igor Kočiš (kulturistika)
2013 - Richard Štochl (hádzaná)
2014 - Alexander Vaško ml. (vodné lyžovanie)
2016 - Anna Karolína Schmiedlová (tenis)