Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Stredoškoláci Košického kraja súťažia na krajskej olympiáde

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Finálové turnaje sa uskutočnia vo florbale, bedmintone, stolnom tenise, basketbale, nohejbale a futsale.

Košice 5. júna (TASR) - Krajská športová olympiáda sa tento týždeň koná v Košickom kraji. Finálové turnaje vo florbale, bedmintone, stolnom tenise, basketbale, nohejbale a futsale sa uskutočnia v telocvičniach košickej strednej odbornej školy (SOŠ) informačných technológií, SOŠ priemyselných technológií a SOŠ železničnej.

"Olympiádu odštartovalo vyhodnotenie 14. ročníka dlhodobých športových súťaží Košického samosprávneho kraja (KSK) za školský rok 2022/2023. Tie organizuje z poverenia župy Centrum voľného času - Regionálne centrum mládeže," informoval v pondelok Úrad KSK. Súťaže potrvajú do piatka (9. 6.).

Každá škola získavala počas roka body za účasť na jednotlivých súťažiach, ako aj za umiestnenia v regionálnych či finálových kolách. Víťazom dlhodobých športových súťaží na školský rok 2022/2023 sa stalo košické Gymnázium Šrobárova, strieborná priečka patrí Gymnáziu Pavla Horova z Michaloviec a bronzový stupeň obsadilo košické Gymnázium Poštová.

"To, že Koncepcia podpory pohybových aktivít obyvateľov KSK nie je len povinnou jazdou, dokazujú celoročné turnaje v basketbale, florbale, bedmintone, stolnom tenise a nohejbale v chlapčenských aj dievčenských dueloch. Spolu 4259 súťažiacich žiakov zo 66 stredných škôl z kraja hovorí za všetko. Župa sa snaží podporovať aktivity, ktoré motivujú študentov k pohybu a zdravej súťaživosti," uviedol predseda KSK Rastislav Trnka.