Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Košický kraj

Muž sa v obci Valaliky pokúsil postreliť susedov

Ilustračné foto Foto: TASR/Vladimír Benko/MV SR

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície strelca obvinil z prečinu ublíženie na zdraví v štádiu pokusu a z prečinu výtržníctva.

Valaliky 14. decembra (TASR) - Polícia vyšetruje piatkovú streľbu (11. decembra), ku ktorej došlo pred rodinným domom v obci Valaliky. Svojich susedov sa pokúsil postreliť 62-ročný miestny obyvateľ, informoval dnes TASR košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

"Strelnou zbraňou niekoľkokrát vystrelil z ulice spred oplotenia ich rodinného domu smerom na priečelie domu. Jedna strela zasiahla okno na prízemí a vnikla do obývacej izby, ostatné strely zasiahli omietku pod oknom. V obývacej izbe sa v inkriminovanom čase nachádzali štyri osoby, našťastie strela nezasiahla žiadnu z nich," uviedol Szabó.

Muža zadržala privolaná košická hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky. "Polícia muža obmedzila na osobnej slobode a podrobila dychovej skúške na zistenie požitia alkoholu s nameranou hodnotou 0,96 mg/l alkoholu v dychu (2,00 promile)," dodal Szabó.

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície strelca obvinil z prečinu ublíženie na zdraví v štádiu pokusu a z prečinu výtržníctva. Polícia u obvineného zaistila viacero strených zbraní, ktoré mal v legálnej držbe. "Tie budú zaslané na ďalšie expertízne skúmanie. Obvinený muž bol umiestnený v cele policajného zaistenia s návrhom na väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na dva až päť rokov," uviedol hovorca.