Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Tancujúci v Košiciach vytvorili pri karičke rekord v počte bráničiek

Košice (ilustračné foto) Foto: TASR

Tancujúcim sa podarilo tancovaním ľudovej karičky prekonať rekord v počte bráničiek.

Košice 24. júna (TASR) - Približne 1300 účinkujúcich a divákov sa zúčastnilo vo štvrtok (23.6.) na Hlavnej ulici v Košiciach na podujatí Veselá karička. Tancujúcim sa podarilo tancovaním ľudovej karičky prekonať rekord v počte bráničiek.

"Môžem porovnávať, veď mám za sebou stovky podujatí. Radosť ľudí v kruhoch doslova sršala. Fantastické," zhodnotil odborný garant podujatia Veselá karička 2016 Vladimír Urban, ktorý tancujúcich koordinoval.

Organizátori požiadajú o zápis ustanovujúceho rekordu. "Ide už o štvrtý rekord súvisiaci s karičkou na Hlavnej ulici v Košiciach. Presne 980 tancujúcich vytvorilo 490 bráničiek, čo dosiaľ na Slovensku nebolo. Veľmi sa tomu tešíme," uviedla koordinátorka podujatia Monika Floriánová.

Veselou karičkou odštartovali 35. ročník Cassovia Folkfestu aj súbory z Estónska a Srbska a tiež Seiči Okubo a jeho manželka Hiroko z Japonska, vedúci tamojšieho folklórneho súboru Krásna Hôrka, ktorý v Tokiu existuje od roku 1993.

Ďalšie tancovanie karičky sa podľa Kataríny Čániovej z Communication House uskutoční 20. augusta na Zemplínskych slávnostiach v Michalovciach.