Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Košický kraj

V Košiciach sa začína vykurovacia sezóna

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Pavelek

V prípade zmien klimatických podmienok bude podľa spoločnosti režim dodávky ÚK operatívne regulovaný, o čom budú verejnosť informovať.

Košice 22. september (TASR) - Oddnes začína Tepelné hospodárstvo (TEHO) v Košiciach s postupným nábehom tepla cez ústredné vykurovanie (ÚK) pre zmluvných odberateľov. Podľa oznámenia k tomu pristúpilo po vyhodnotení priebehu priemerných denných teplôt v ostatných dňoch, vrátane ich očakávaného vývoja na najbližšie obdobie.

Z dôvodu vážnych technických komplikácií sa spoločnosti dnes nepodarilo spustiť dodávku ÚK na časti výmenníkových staníc. Na ul. Ondavskej, Obchodnej, Tr. SNP 3 - 15, MŠ Zuzkin park plánuje TEHO spustenie dodávky ÚK 23. septembra, na ul. Sokolovskej a Čapajevovej 27. septembra. Dnes do polnoci chce spustiť dodávku ÚK na ul. Južná trieda a Mudroňova. Na ulici Tatranskej 11 - 15 podľa spoločnosti požiadal odberateľ o odstavenie ÚK do 39. týždňa.

V súvislosti so začiatkom vykurovacej sezóny spoločnosť TEHO, preto žiada všetkých svojich odberateľov a majiteľov bytov, aby si skontrolovali vnútorné rozvody v bytových domoch a termostatické ventily na vykurovacích telesách.

"Vlastníkom bytov odporúčame, aby na všetkých vykurovacích telesách (radiátoroch) v byte otvorili všetky (horné, príp. spodné) ventily naplno. Tým umožnia správcom zabezpečiť odvzdušnenie jednotlivých objektov. V niektorých prípadoch je možné odvzdušniť radiátor priamo v byte, alebo sa celá stúpačka odvzdušňuje v byte na najvrchnejšom poschodí. Zabezpečením týchto úkonov a priebežným odvzdušňovaním stúpačiek sa docieli, že nábeh ústredného kúrenia bude čo najefektívnejší a bezproblémový," oznámilo TEHO.

V prípade zmien klimatických podmienok bude podľa spoločnosti režim dodávky ÚK operatívne regulovaný, o čom budú verejnosť informovať.